Hillside Villa Zemplén
0%
Hillside Villa Zemplén - luxus szálláshely

Hillside Villa Zemplén

Foglalás
0
No products in the cart.

Zempléni Kalandpark

author
krazsolt
december 20, 2023

ÉLMÉNYELEMEK állomásonként

Alsó állomás:

Bob pálya
2275 méteres hosszúságával nálunk találod az ország leghosszabb csövön rögzített bob pályáját. A bob 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, de neked is van lehetőséged önállóan irányítanod, így még egyedibbé teheted élményedet.

Elérhetővé vált meghirdetett alkalmakkor az éjszakai bobozás.

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a TÜV-SÜD engedély alapján a bobpálya önállóan 12 éves kortól vehető igénybe!

Magas-hegyi libegő
Ha lazábbra vennéd a kalandszerzést, próbáld ki ülőszékes libegőnket, mely 1332 méteres pályahosszával nálunk a leghosszabb. Ha pedig elértél a felső állomásra, látogasd meg a többszintes kilátónkat, ahol eléd tárul Zemplén fővárosa, Sátoraljaújhely és a környező vidék.

Mászófal központ
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

Kalandparkunkban lehetőséged nyílik kipróbálni mászófalunkat is, melyen a teljesen kezdőtől, a kb. IV mínusztól a kevésbé gyakorlott mászók számára nagyon nehéznek számító IX mínuszig a skála minden részéről mászhatsz ki utakat. Az ország legmagasabb mászófalán a vállalkozó szelleműek több, mint 2000 db egyedi tervezésű és gyártású magyar T-Rock fogást próbálhatnak ki.

Ha biztosítás nélküli nehézségi mászás érdekel, nálunk azt is megteheted a boulder (kőtömb) kialakításnak köszönhetően. Mássz szabadon, kitalált mozdulatokkal!

A mászható felület összesen 600 m2. Magyarországon a legmagasabb, Közép-Európában az egyik legmagasabb beltéri mászófal. Beltéri magassága 18 méter és 21 méteres áthajló falszakasszal rendelkezik.

Európai Uniós nemzetközi szabványok szerint épült meg a fal minden részletében. Felszereltsége nemzetközi minőségű. A falra felszerelt mászó utakat több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező hegymászók és sziklamászók segítségével építették ki.

A biztonsági felszerelést az egyértelmű felelősségvállalás miatt, a Zemplén Kalandpark biztosítja, a még biztonságosabb mászás érdekében pedig természetesen falmester felügyeli a mászókat. Továbbá lehetőség van saját felszereléssel való mászásra is. A mászásnak számtalan jótékony hatása van a gyerekek számára is. Többek között tartás problémák javítása, egyensúly és koordinációs készségek javítása, izom rugalmasság és nyújtás, probléma megoldó képesség és kreativitás fejlesztése.

Ökoturisztikai központ
Akik nyugisabbra vennék a formát és szeretnének megismerkedni Zemplén egyedülálló növény- és állatvilágával, őket várja az állandó kiállításunk az Ökoturisztikai Látogatóközpontunkban!

Középső állomás

Szár-hegyi libegő
Új szemszögből is megcsodálhatjuk Sátoraljaújhely városát és a gyönyörű környezetét, ugyanis 2023. április 1-én átadásra került egy teljesen új libegő, amely a Kalandpark középső állomását köti össze a Szár-hegy tetejével. A libegő 1261 méter hosszú, 268 db székkel rendelkezik, ami egy óra alatt összesen 1100 fő szállítására alkalmas. Az átcsúszó- illetve a kabinos kötélpályák vonalában szeli keresztül a Magas-hegy és a Szár-hegy völgyét.

Sípályák
Ha a jégen csúszkálás jobban érdekel, arra 3 sípályán is lehetőséged van! A három sípálya közül az egyik az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája.

A hóágyúzott pályákon 3 Tatrapoma sífelvonó található, melyek közül egy indítópálcás és kettő tányéros, illetve egy 120 méter, valamint egy 50 m hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét.

Kiegészítő szolgáltatásaink: sí kölcsönző, valamint síiskola.

Aktuális üzemeltetési információkat a kezdőlapon találhatsz.

Kalandtúra pályák
Kalandtúra Parkunkban 6 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya vár, melynek végén 60 m hosszú ”CANOPY” lecsúszó drótkötélpálya teszi emlékezetesebbé a túrádat!

Gyermekek biztonságosan 4 éves kortól és 100 cm-es magasságtól vehetnek részt a túrákon, a felnőtt pályák 150 cm-es magasságtól használhatóak, valamint a felső súlyhatár 120 kg. 1-1 pálya esetén 40-60 perc a pálya bejárási időtartama. A kalandtúra park használatához szükséges felelősségvállalási nyilatkozatot beöltözés előtt a helyszínen kell kitölteni.

A biztonságos túrázás érdekében, kérjük, zárt cipőben érkezzetek!

A Kalandtúra pályák részletes információi:

Sárga (Liliputi) pálya:

Szükséges testmagasság: 100 cm
Biztosítás nélküli (sisak a gyereken és a kísérőn is)
Szülő segítsége szükséges a pálya teljesítéséhez
Átlagos pályamagasság: 0,9 m
Rózsaszín (Liliputi junior) pálya:

Szükséges testmagasság: 120 cm
A túravezető segítségével indul
Biztosítással (teljes felszereléssel)
Állóképesség szükséges
Átlagos pályamagasság: 1,1 – 2 m
Zöld pálya:

Szükséges testmagasság: 130 cm
Tanulópályával indul
Biztosítással (teljes felszereléssel)
Túravezető kíséretével
Erőnlét és állóképesség szükséges
Átlagos pályamagasság: 1,1 – 4,3 m
Kék pálya:

Szükséges testmagasság: 150 cm
Tanulópályával indul
Biztosítással (teljes felszereléssel)
Túravezető kíséretével
Állóképesség szükséges
Átlagos pályamagasság: 2 – 5 m
Piros pálya:

Szükséges testmagasság: 160 cm
Tanulópályával indul
Biztosítással (teljes felszereléssel)
Túravezető kíséretével
Erőnlét és állóképesség szükséges
Átlagos pályamagasság: 2 – 6 m
Fekete pálya:

Szükséges testmagasság: 160 cm
Tanulópályával indul
Biztosítással (teljes felszereléssel)
Túravezető kíséretével
Erőnlét és állóképesség szükséges !!!
Átlagos pályamagasság: 2 – 8 m

Tanösvény
A 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer bemutatja büszkeségünk, a Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit egyaránt.

Állomások:

1. Széphalom Kazinczy-kert
2. Ülőfelvonó alsó állomása (Torzsás)
3. Síház – ülőfelvonó középső állomása
4. Fejedelem-forrás
5. Vörös nyereg
6. Bükkös – tölgyes
7. Körtefa nyereg
8. Nagy-Nyugodó nyereg
9. Gejzírkő
10. Védett sziklafal
11. Magyar Kálvária
12. Szent István Kápolna
13. Boglyoska tető
14. Ungvári Pincék
15. Várhegy – Vár

Tubby pályák (jelenleg nem üzemel)
Még több élményre vágynál? Próbáld ki Tubby (fánk) pályánkat, ahol minden tudás nélkül pöröghet-foroghat gyermek és felnőtt. A csúszást megelőző feljutást mozgójárda biztosítja, így tartalékolva energiád a további kalandokhoz.

Játszótér
A gyerekekkel érkezők számára kialakításra került egy többnyire természetes alapanyagokból készült játszótér, így nálunk bármikor nyomhattok egy tartalmas szabadtéri gyerekprogramot!

Egyéb szolgáltatások
Símúzeum:

Egyedülálló létesítmény a régi sí házban kialakított Símúzeum, amely az ország egyetlen sí történeti múzeuma. Gyere és ismerkedj meg te is a magyar sísport legendás alakjának, Hommonay Nándornak gyűjteményével!

Kiegészítő szolgáltatásaink:

konferenciaterem,
hideg-meleg étkezést biztosító büfé nyitott terasszal,
női/férfi zuhanyzó és öltöző,
akadálymentes épület,
mozgáskorlátozottak közlekedését szolgáló lift,
EU-s normák szerint kialakított gyermekjátszótér,
parkoló.

Hegytető 

Extrém átcsúszó pálya – „Sólyom”
Még extrémebb élményt szeretnél? A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokból a panoráma ablakokon kitekintve két párhuzamos kötélzetet láthatsz (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán is megtehetik a több mint egy km-es távot!

A Kalandparkban két átcsúszópályát használhatsz. A “Sólyom1” és a “Sólyom2” egymás mellett halad, az indítási rendszer lehetővé teszi a párhuzamos csúszást is.

Fontos tudnivalók a pálya használatához:

• Gyermekjegyek 8-14 éves korig válthatóak

• Minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 125 kg

• Vendégeink csak a munkatársaktól kapott átcsúszó csigát és beülőt használhatják! Saját felszerelés nem használható!

• Mindenben szigorúan kövesse a kezelő személyzet utasításait!

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer hátszél esetében 15 km/h szélsebesség felett, oldalszél esetében 20 km/h szélsebesség felett, illetve a nyári időszakban előforduló kiugróan magas hőmérséklet esetén nem engedi működni a pályát, valamint esőben, ködben sem üzemel. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az induló állomáson.

Az átcsúszó pálya használatának ellenjavallatait a következő piktogram táblázat mutatja! Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy ezen információkat vegyék figyelembe ide látogatásuk alkalmával!

Kabinos kötélpálya – „Dongó”
A fel-libegőző vendégek számára nem ér véget a kaland a kilátó megtekintésével! Téged is vár a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a “Dongó”, mely az országban egy páratlan létesítmény.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István Kápolna és a 100. országzászló.

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer 36 km/h szélsebesség felett nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.

Fontos tudnivaló: a kabinos kötélpálya minimum 6 fő vendégszám esetében indul!

A vendég kérésére részleges visszáruzásra van lehetőség, ahol a kabinos kötélpálya jegy árát (kivéve a libegő jegy árát, hiszen elengedhetetlen a feljutáshoz a libegő használata) térítjük vissza, felnőtt,- és gyermekjegy esetében egyaránt, ha a kabinos felvonó használata a szélerősség változása miatt nem valósulhatott meg!

Kilátó
Tekintsd meg te is Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból a hegyeket, Sátoraljaújhely városát, Hegyalját, és a Bodrogközt. Innen gyalogosan érheted el a Világörökség magterületét, az Ungvári Pincéket.

Lombkorona sétány

A lombkorona sétány (Skywalk) a Kalandpark egyik legújabb fejlesztése. A sétányon található egy távcső is, mellyel tiszta időben nagyon messzire is eltekinthetünk. A látványelem a Torzsás utca 25 szám alól induló, Magas-hegyi libegővel közelíthető meg és a kilátóból nyúlik ki a lombkoronák szintjén.

Magyar Kálvária
Magyar Kálvária, trianoni békeszerződés, Szent István-kápolna, 100. Országzászló – ismerkedj meg te is a Kárpát-medence történelmi nevezetességeivel egy erdei úton megtett séta keretében!

Sátoraljaújhely egyik, Kárpát-medencei viszonylatban is egyedülálló látványossága a város fölé magasodó Szár-hegy tetején és az odafelé vezető út mentén található Magyar Kálvária emlékmű együttes.

A Magyar Kálváriához felvezető, festői szépségű macskaköves erdei úton vendégeink a trianoni békeszerződés során elszakított 38 város nevét és címerét megjelenítő stációkat tekinthetik meg, míg a hegy tetején a Szent Koronát formázó Szent István-kápolna és a 100. Országzászló áll.

A Szent István-kápolna mögüli sziklákról csodás kilátás nyílik a Sátoros-hegyekre, a környező szőlőkre és Zemplén vadregényes erdőségeire.

Sóbarlang
A sóbarlangot Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 1. alatt találjátok a sétáló utcán.

Bejelentkezni lehetséges a Sóbarlang Sátoraljaújhely facebook oldalon üzenetben (elérhető itt: Sóbarlang facebook ) , illetve telefonon ( +36 30 827 5191 )

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 10:00-17:00 bejelentkezés szükséges.

Posted in Blog
+

Search Room

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *





hu_HUHungarian